Op 23 januari 2020 organiseerden we ter ere van de lancering van DPG Paediatrics, samen met Nutricia, de sectie kinderen van de Stuurgroep Ondervoeding, de Expertisegroep Voeding van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, het netwerk van kinderdiëtisten van de NVD, het symposium ‘Uitdaging of kans? Dieetbehandeling voor het zieke kind’.

Er waren meer dan 160 deelnemers; voornamelijk diëtisten maar ook kinderartsen en onderzoekers. 

Op deze pagina zijn de presentaties te bekijken.

  1. Opening door prof. dr. Koen Joosten. Bekijk hier de presentatie

 

2. Introductie van DPG Paediatrics door Rosan Meyer. Rosan is diëtist-onderzoeker en auteur van het boek. Lees hier meer over Rosan. Bekijk hier de presentatie.

3. Voeding en het darmmicrobioom – wat weten we nu eigenlijk? dr. Tim de Meij, kinderarts MDL in het Amsterdam UMC. Bekijk hier de presentatie

4. Nutrition management and growth – de tweede presentatie van Rosan Meyer. Bekijk hier de presentatie.

5. Twee casussen door Brenda Glas en Ingrid Mimpen van het netwerk kinderdiëtisten. Bekijk hier de presentatie.

6. Prof.dr. Koen Joosten, kinderarts-intensivist in het Erasmus MC – Voeding bij het ernstig zieke kind; vasten of voeden? Bekijk hier de presentatie.

7. Dr. Anemone van den Berg, kinderarts-MDL in het Wilhelmina kinderziekenhuis- Voeding bij IBD. Bekijk hier de presentatie.

8. Prof. dr. Wim Tissing, kinderarts oncoloog Princes Maxima centrum. Voeding bij kanker. Bekijk hier de presentatie.

9. dr. Berber Vlieg-Melse, diëtist-onderzoeker, gespecialiseerd in allergie in het OLVG en aan de Hanzehogeschool Groningen – Voedingsproblematiek bij allergische kinderen. Bekijk hier de presentatie