Het Zakboek diëtetiek is ontwikkeld door de afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen van het VU medisch centrum in Amsterdam vanuit de doelstelling om de diëtistische diagnose evidence based en uniform te onderbouwen. De inhoud is aangeleverd door alle teamleden en samengevoegd en aangevuld door  Nicolette Wierdsma en Hinke Kruizenga.

team VUmc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. ir. NicolettFoto Hinke en Nicolettee Wierdsma (1975) is coördinator patiëntenzorg en diëtist-onderzoeker bij de afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen en Maag- Darm en Leverafdeling van het VUmc. Ze is gepromoveerd op de diagnostiek van darmfunctie (absorptie) van patiënten met darmfalen. Daarnaast is ze voorzitter van het NVD netwerk diëtisten MDL en lid van de Europese werkgroep Diëtisten van ECCO 

Dr. ir. Hinke Kruizenga (1975) is diëtist-onderzoeker met ondervoeding als specialisatie. Ze combineert drie banen: coördinator onderwijs bij de afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen VUmc, hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek en projectleider bij de Stuurgroep Ondervoeding. Haar expertise ligt in de screening, diagnostiek en behandeling van ondervoeding.

 

 

Voorjaar 2015 was Karine Hoenderdos twee dagen backstage bij de afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen van het VUmc. Ze schreef hierover drie stukken:

Voeding NU – De leuke hectiek van de diëtetiek

Womans Health – De EETZUSTERS; over food fabels, hectiek en de kracht van een krentenbol

Column Nieuws voor Diëtisten; Visite lopen