
Vind jij de Smaaktools van Kelly Silverio Alonso-Duin, diëtist bij Amsterdam UMC, en het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ook een award waard? Ze zijn genomineerd voor de Clinical Impact Award 2020 van het Cancer Center Amsterdam! De Smaaktools bestaan uit een praktijkposter en Smaakkompas, met praktische oplossingen voor smaakverandering bij kanker. Stemmen doe je via deze link. Let op: na het invullen van je emailadres stem je eerst voor een andere award, daarna kun je pas op Next klikken en dan verschijnt Kelly’s nominatie. Alvast bedankt voor je stem namens Kelly!
Over het project:
Smaaktools – omgaan met smaakveranderingen voor patiënten met kanker in de polikliniek
Tijdens en na de behandeling tegen kanker ondervindt tweederde van de kankerpatiënten smaakveranderingen, die ervoor zorgen dat het eten minder lekker smaakt en dat er minder wordt gegeten, terwijl voldoende eten dan juist zo belangrijk is. In 2020 ontwikkelden we de “smaaktools”; een educatieve poster en een smaakkompas, die verschillende soorten smaakveranderingen uitleggen; smaakverlies, veranderde smaak of onaangenaam hoge smaak. Ze bieden praktische oplossingen door basissmaken aan te passen, in combinatie met advies over de textuur, temperatuur, geur, kleur en structuur van voedsel. Op deze manier ondersteunen we patiënten om voldoende en smaakvol te eten, wat leidt tot zowel een verbeterde voedingstoestand als kwaliteit van leven.
Geef een reactie