cover zakboek

Het Zakboek diëtetiek is te koop voor een bedrag van €30,95 euro.

ISBN: 978 90 8659 674 4

NUR: 893

Uitgever: VU University Press

  • eerste druk: juli 2014
  • tweede druk: september 2014
  • derde druk: maart 2015
  • vierde druk: 2016
  • vijfde druk: 2017
  • zesde druk: 2019

Bekijk hier de inhoudsopgave van het Zakboek diëtetiek

Bekijk hier de e-flyer met alle informatie over het Zakboek diëtetiek

Het Zakboek diëtetiek is ontwikkeld door de afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen van het Amsterdam UMC, locatie VUmc, vanuit de doelstelling om de diëtistische diagnose evidence based en uniform te onderbouwen. De inhoud is aangeleverd door alle teamleden en samengevoegd en aangevuld door  Nicolette Wierdsma en Hinke Kruizenga.

vumc-team

Dr. ir. NicolettFoto Hinke en Nicolettee Wierdsma (1975) is coördinator patiëntenzorg en diëtist-onderzoeker bij de afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen en Maag- Darm en Leverafdeling van Amsterdam UMC, locatie VUmc. Ze is gepromoveerd op de diagnostiek van darmfunctie (absorptie) van patiënten met darmfalen. Daarnaast is ze voorzitter van het NVD netwerk diëtisten MDL en lid van de Europese werkgroep Diëtisten van ECCO 

Dr. ir. Hinke Kruizenga (1975) is diëtist-onderzoeker met ondervoeding als specialisatie. Ze combineert twee banen: coördinator onderwijs bij de afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen van het Amsterdam UMC en hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek. Haar expertise ligt in de screening, diagnostiek en behandeling van ondervoeding.

Voorjaar 2015 was Karine Hoenderdos twee dagen backstage bij de afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen van het VUmc. Ze schreef hierover drie stukken:

Voeding NU – De leuke hectiek van de diëtetiek

Womans Health – De EETZUSTERS; over food fabels, hectiek en de kracht van een krentenbol

Column Nieuws voor Diëtisten; Visite lopen

Helaas bevat de eerste druk van het Zakboek een aantal fouten. Deze zijn hersteld in dit erratum. Het document kan worden geprint en in het Zakboek worden geplakt.