- Dit onderwerp is leeg.
-
AuteurBerichten
-
Kylie Totté
GastHallo,
Ik heb een vraagje over het gebruik van de formules van Horie en Kyle. Wat te doen als je een cliënt langere tijd begeleid en deze persoon eerst een BMI boven de 30 heeft waarvoor je de formule van Horie gebruikt, en daarna naar een BMI onder de 30 gaat waarbij je de formule van Kyle gebruikt voor de berekening? Je krijgt dan een vrij groot verschil in uitslag, waardoor het lastig te evalueren is.. Hoe kan ik dit oplossen?
Alvast bedankt voor een reactie!Groet,
KylieHinke Kruizenga
GastBeste Kylie,
In mijn ervaring zijn de verschillen niet heel groot. Ik zou een zelfde formule blijven gebruiken. De BMI grens is niet heel scherp gesteld. Als je toch besluit over te stappen naar de Kyle formule kan je met de weerstandwaarden van eerdere metingen de VVM ook met de Kyle formule berekenen zodat je kan vergelijken in de tijd.
Marleen Coppens
GastHallo!
Waar hadden jullie de afkapwaarden gevonden?
Ik heb namelijk een cliënt met overgewicht (leeftijd 21 jaar, BMI: 28,0 kg/m2) en ben bezig met afwegen welke formule ik het best kan gebruiken. Ik heb nu beide formules ingevuld en de uitkomsten tussen de formules is erg groot.
Het berekende vet% uit de formule van Kyle is 33%, wat zal inhouden dat de cliënt in de categorie ‘obees’ valt. Als de formule van Horie wordt, is zijn vetpercentave 22,6% en valt hij in de categorie ‘overgewicht’.
Ik zal persoonlijk voor de formule van Horie kiezen, omdat dit samen met de uitkomst van de BMI en middelomtrek ondersteunt dat hij te zwaar is.
Ik vraag me af wat jullie denken en/of jullie daar onderbouwing van hebben uit de literatuur/wetenschappelijk artikelen?Ik ga nu zelf op zoek naar artikel die hier mij iets meer duidelijkheid overgeeft.
Alvast bedankt!Patricia
GastOok bij Rutten/Kyle best een groot verschil.
Welke formule kan ik het best gebruiken bij een COPDér van 80 jaar?
En in het verlengde van mijn vorige vraag.. Wat te doen bij iemand met overgewicht van 75 jaar?
Alvast dank!
Patricia
-
AuteurBerichten