• Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #6417 Reageer
  Martine Dogger
  Gast

  Zojuist had ik een cliënt op het spreekuur, al langer bekend met COPD (welke GOLD-classificatie niet duidelijk en arts op dit moment (avondspreekuur) niet bereikbaar). Had altijd een normaal gewicht van 60-65 kg bij een lengte van 1,81 maar is in de loop der jaren afgevallen tot 48 kg enkele maanden geleden. Maar de afgelopen paar maanden ging het eten ineens veel slechter, maaltijden bleven niet binnen (veel overgeven), eten smaakte niet meer, en het gewicht is nu gedaald tot 43 kg (BMI 13,1).
  Nu door de longarts naar mij verwezen, er wordt nog verder onderzoek gedaan omdat er in de rechterlong iets te zien is, maar of dat een ontsteking is of een maligniteit wordt nu nog onderzocht. Op proef is gestart met antibiotica (wat weer diarree oplevert bij dhr.) Eten gaat op het moment wat beter en het blijft er sinds vorige week weer in. Dhr. gebruikt al langere tijd, op advies van de huisarts 2-3 flesjes respifor per dag.
  Mijn idee is om die respifor in ieder geval te gaan vervangen door een meer energie en eiwitrijke voeding (eiwitinname met de gewone intake is ca.50 gram op dit moment en dan nog 18-27 gram eiwit met de respifor) om meer energie binnen te laten komen.
  Op basis van het refeeding-protocol, heeft deze man (met een BMI van 13,1) een hoog risico op refeeding, maar aangezien hij tot nu toe de 3 flesjes respifor zegt steeds te hebben gedronken, vraag ik me af of dat nu inderdaad een hoog risico is en of dat risico niet al hoog was op het moment dat de maaltijden er vorige week weer in bleven.
  Wie kan me hierbij adviseren?

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Refeeding???
Je informatie: