• Dit onderwerp is leeg.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #2229 Reageer
  Silke van Dijk
  Gast

  Ik heb een vraag. Ik heb net een meting uitgevoerd. Gegevens: vrouw / 79,5 kg / 22 jaar/ 1.70 m
  Resistance 486
  Reactance 55

  De uitkomst met de Kyle formule is
  VVMI = 18,1
  VMI = 9,4

  Beiden waarden komen boven P95. Betekent dat deze dame een hele hoge vetmassa en een hele hoge vvm heeft? Of doe ik iets verkeerd?

  Alvast bedankt voor het meedenken.

  Mvg, Silke

  #2230 Reageer
  Hinke Kruizenga
  Gast

  Beste Silke,

  Dat is inderdaad een lastige!

  De tabel op p 196 van zd is gebaseerd op een gezonde groep. Vooral in de jongere groep komt overgewicht weinig voor. De gemiddelde BMI is 23 met een standaardafwijking van ongeveer 2. Jouw patient heeft een BMI van ongeveer 28. Daarmee zit ze hoog in de tabel. De conclusie is dat de verhouding VVM en VM in balans is maar verder kan je niet zoveel met de percentielverdeling.

  In dit artikel http://zakboekdietetiek.nl/wp-content/uploads/2015/03/Franssen-New-Reference-JAMDA-2014.pdf staat een andere tabel. Deze is wel uitgesplitst naar BMI groepen. Het grote nadeel van deze tabel is dat het gebaseerd is op personen > 45 jaar die gemeten zijn met een Tanita weegschaal.

  We zijn bezig met de ontwikkeling van een betere referentietabel die is uitgesplitst naar leeftijd, geslacht, BMI groep en als het mogelijk is etniciteit. Dit vergt nog wel wat organisatie en tijd dus eerst moeten we het denk ik met deze tabellen doen.

  Hartelijke groet,
  Hinke Kruizenga

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: Meting Impedantie
Je informatie: