• Dit onderwerp is leeg.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #3515 Reageer
  Michal Cohen
  Gast

  Vraag over verlaagd albumine bij langdurig opgenomen IC patient en spierinactiviteit.

  Bij ons ligt een pte op de IC met volledige sondevoeding bij een onderbroken tractus d. Zijn dunne darm is nog intact. Dhr krijgt ruime tijd sondevoeding volledig en dit lijkt goed opgenomen te worden. (normale def. bij volledige sondevoeding)
  Nu blijkt dat zijn albumine blijft dalen, maar ook zijn CRP daalt. Je zou verwachten dat albumine juist zou dalen bij een stijging van CRP.
  Kan dit dan toch te maken hebben met zijn voedingstoestand? Mogelijk benut hij zijn voedingsstoffen niet goed, of ligt zijn behoefte toch hoger?
  Kan het te maken hebben met zijn zeer matige spieractiviteit? Het is een zeer actieve man geweest voor opname. Als dit het geval is, hoe komt dit dan?

  Ik hoop dat iemand hier antwoord op heeft, alvast bedankt voor de respons!

  (Dhr is 43jaar en heeft een buismaagOK ondergaan en daarna nog 2 grote OK’s gehad in 6 weken tijd. Dit is een paar weken geleden.)

  #3556 Reageer
  Marijke Berkenpas
  Gast

  Hi Michal,

  Ik denk niet dat het te maken heeft met spieractiviteit en voedingstoestand. Een laag albumine kan vele oorzaken hebben bijvoorbeeld leverfalen, nierfalen, medicatie, of zeldzamer Protein-losing gastroenteropathy.. ik zou denk ik even met de betreffende arts overleggen waar aan gedacht wordt.

  Groet Marijke Berkenpas VUmc

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: Albumine bij IC opname
Je informatie: