• Dit onderwerp is leeg.
15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Auteur
  Berichten
 • #1319 Reageer
  José Oudejans
  Gast

  Beste collega’s,

  De organisatie waarvoor ik werk heeft een contract met Fresenius Kabi. Wij krijgen regelmatig patiënten vanuit het ziekenhuis welke Abound gebruiken ter bevordering van de wondgenezing. Abound is van Abott. Fresenius zegt zijn eigen soort Abound te hebben genaamd Glutamine Plus. Wij vragen ons regelmatig af of Glutamine Plus net zo goed werkt als Abound? Heeft iemand hier ervaring mee? Wat zijn voor- en nadelen van beide producten? Een voordeel van de Glutamine Plus is sowieso dat deze goedkoper is maar is het product beter/net zo goed als Abound? Qua ingrediënten zit er wel echt verschil tussen beide producten.

  En is het wetenschappelijk bewezen dat arginine en beta-hydroxy-beta-methylbutyraat (HMB) de wondgenezing ondersteunen? Beide producten zijn aanwezig in Abound.

  Met vriendelijke groet,

  José Oudejans

  #1347 Reageer
  Barbara van der Meij
  Gast

  Hoewel bekend is dat aminozuren en anti-oxidanten een belangrijke rol spelen bij wondgenezing, is nog niet goed aangetoond of bepaalde voedingssupplementen of combinaties van voedingsstoffen helpen bij de behandeling van ernstige wonden.
  Bij het wondgenezingsproces zijn verschillende voedingsstoffen betrokken, zoals onder andere arginine, zink en koper. Niet-essentiële aminozuren kunnen tijdens ziekte ‘conditioneel’ essentieel worden, dat wil zeggen dat het lichaam zelf niet meer voldoende van deze stoffen kan aanmaken. Dit zou in geval van wondgenezing ook het geval kunnen zijn.
  HMB, een metaboliet van het essentiele aminozuur leucine,blijkt zeer effectief in het bevorderen van eiwitsynthese en spieraanmaak; de relatie met wondgenezing is wat mij betreft nog zeer onduidelijk.

  Werkt Abound net zo goed als Glutamine Plus? Hier is geen onderzoek naar gedaan en daarom blijven we het antwoord op deze vraag schuldig. De samenstelling is verschillend: Abound bevat meer eiwit en essentiele aminozuren (glutamine en arginine) dan Glutamine Plus, en bevat HMB (wat vooral goed werkt voor spieropbouw). Glutamine Plus bevat juist weer een mix van anti-oxidanten en zink, deze voedingsstoffen zijn ook betrokken bij wondgenezing.
  Welke voedingsstoffen of voedingssupplementen het meest effectief zijn voor wondgenezing, en bij welke patientengroep, is onbekend. Misschien is voeding bij wondgenezing wel een van de grootste discussiepunten binnen de evidence-based diëtetiek….

  #1395 Reageer
  José Oudejans
  Gast

  Bedankt voor je reactie Barbara!

  #1549 Reageer
  Barbara van der Meij
  Gast

  Hi Jose,
  Sorry, beetje late reactie. Graag gedaan!!
  groetjes

  #4518 Reageer
  Inge de Groot
  Gast

  Beste collega’s,

  Ik heb ook een vraag op dit onderwerp, hopelijk kunnen jullie mij hierbij verder helpen.

  Het gaat over het product Abound. Ik heb begrepen dat de eiwitten/aminozuren uit Abound niet meegeteld mogen worden als eiwitbron. Wat betekent dit voor patiënten met chronische nierinsufficiëntie?. Abbott gaf aan dat in dit geval de aminozuren wel tot de totale eiwitintake gerekend moeten worden.
  De vraag die in mij op kwam is, zijn de aminozuren en eiwitten in dezelfde mate belastend voor de patiënt met chronische nierinsufficiëntie? Ja, ze hebben dezelfde belasting, omdat de uiteindelijke afbraakproducten van eiwitten de aminozuren zijn en de stikstofgroep v/d aminozoren wordt door de lever vervolgens omgezet in ureum wat uitgescheiden kan worden door de nieren. Als eiwitten en aminozuren in dezelfde mate belastend zijn voor de nieren, zou er dan voor de groep patiënten met een chronische nierinsufficiëntie een aangepast advies nodig zijn? Bij patiënten met chronische nierinsufficiëntie weten we dat indien er sprake is van ondervoeding of acute ziekte, de eiwitbeperking (tijdelijk) niet van toepassing is. Wat is jullie advies; de aminozuren uit Abound wel of niet meetellen bij de eiwitinname bij patienten met nierfunctiestoornissen. En hoe bepaal je de eiwitbehoefte bij een patiënt met nierfunctiestoornissen en wonden?

  Graag hoor ik jullie visie hierop.

  Met vriendelijke groeten,
  Inge de Groot

  #4526 Reageer
  Wesley Visser
  Gast

  Hallo Inge,

  Wat mij betreft worden de eiwitten/aminozuren uit Abound wel degelijk mee geteld als eiwitbron, dat is toch ook waarom je ze gebruikt. Zou het zeker niet los zien van je totale inname i.r.t. de berekende eiwitbehoefte, die heb je toch aangepast aan de huidige behoefte.

  Wat betreft je vraag omtrent nierfalen. Ik ben het met je eens dat de eiwitten/aminozuren net zo belastend zijn. Ik ben van mening dat een aangepast advies voor een patiënt met nierfalen altijd nodig is, je kan niet zomaar zeggen gebruik 2 zakjes Abound. Het moet wel passen in de totale eiwitinname.

  In de richtlijn, Dieet bij chronisch nierfalen uit 2014 van de Diëtisten Nierziekten Nederland (DNN), staat als richtlijn bij ondervoede patiënten 1.0 – 1.2 gr/kg aan te houden, afhankelijk van de grote van de wond en de mate van ondervoeding.

  Wat wel heel belangrijk is dat, wanneer je een patiënt met nierfalen een eiwitverrijking geeft, je observeert en evalueert wat er gebeurd met ureum, kreatinine, fosfaat, eiwit in de urine en de klaring. En natuurlijk observeert wat het effect is op de wond en voedingstoestand.

  Je zou theoretisch ook op de 1.5 gr/kg kunnen richten afhankelijk van de grote van de wond en het effect van 1.2 gr/kg.

  Ik hoop dat je hier wat mee kan.

  Groeten, Wesley Visser

  #4579 Reageer
  Inge de Groot
  Gast

  Dag Wesley,

  Hartelijk dank voor je reactie (excuses voor deze late reactie terug).
  Ik ben toch wel benieuwd hoe je dan handelt in geval van wonden bij een patiënt zonder nierfunctiestoornissen? Tel je de eiwitten/aminozuren uit een product als abound dan ook mee? (Ik doe dat namelijk niet)

  Verder ben ik het met je eens dat voor de nierpatiënt een aangepast advies nodig is!

  Dank voor je reactie,

  Groeten,
  Inge de Groot

  #4580 Reageer
  Wesley Visser
  Gast

  Hallo Inge,

  Wij hebben hier nog geen afspraak over.
  Er valt ook zeker over te discussiëren.
  Als je een goede behoefte berekening hebt, kan je het mee tellen. Aan de andere kant, het zijn maar 2 aminozuren en je geeft het HMB als supplement..
  Wij zijn er dus nog niet helemaal uit.

  Ben benieuwd hoe andere dit doen.

  Ik zelf zie voornamelijk patiënten met nierfalen en tel het dan wel mee.

  Groeten Wesley

  #5841 Reageer
  Ingrid Wolters
  Gast

  Een vraag aan Barbara van der Meij, allereerst bedankt voor de informatie. Ik wil er nog wel meer over weten, heeft u nog bronnen waar die informatie uit is gekomen?

  #21110 Reageer
  Julianmypes
  Gast

  Моя благодарность всем кто не игнорил. Всем спасибо. Большое спасибо пользователю с ником Admin

  #21402 Reageer
  Edwardbup
  Gast

  Read about [url=https://www.youtube.com/watch?v=vjLjd3yDcXI]Anime Website[/url]

  #21407 Reageer
  LarryNep
  Gast

  Check out [url=https://www.youtube.com/watch?v=oTrivhoIpvo]Best Anime Blog[/url]

  #21861 Reageer
  Nickolasfub
  Gast

  Если вы ищите хороший дом престарелых или пансионат для реабилитации пожилых людей, рекомендуем вам посетить сайт –

  дом престарелых в киевской области

  #22083 Reageer
  Dennisdrill
  Gast

  Education and learning is the process of getting or providing methodical direction, especially at a formal setting. Learning is the purchase of expertise or abilities with study, experience, or being taught.
  [url=https://theeducationinfo.com/]argentinas education…[/url]

  #22158 Reageer
  GoldWave 6.76 Crack
  Gast

  GoldWave is a fantastic and feature-rich digital audio editor that comes with both simple and sophisticated audio capabilities to help users modify their audio files. The programme is created particularly for audio processing, effect application, and audio playback on a certain costume or profile. It may be used to import, restore, edit, play, record, process, analyse, and convert audio files. For audio editing, archive restoration, speech analysis, radio and TV broadcasting, multi-track audio/video mixing, and even all professional/high quality audio material, it is the perfect answer.
  goldwave license key crack

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
Reageer op: Abound of Glutamine Plus?
Je informatie: