Ons werk in het ziekenhuis is de afgelopen weken helemaal anders geworden. Voor sommige beroepen is dat zichtbaar en voor andere wat minder. Angelique Klopman, programmamanager van Zorg op het Bord gaf vanmiddag online les aan voedingsassistenten van Amsterdam UMC en stelde een aantal vragen aan Fatima.

Hoe is het voor jou om nu je werk te doen?

Het is best lastig in deze tijd. Momenteel werken wij op een afdeling die volledig is ingericht voor patiënten die zijn besmet met COVID-19. Er moet enorm veel geregeld worden en we hebben het veel drukker dan normaal. Er zijn nu natuurlijk erg veel patiënten die erg ziek zijn en veel aandacht nodig hebben. Dit kost extra tijd, terwijl je wel iedereen zo goed mogelijk wil helpen in de tijd die je hebt. Dit heeft invloed op de hele afdeling.
  • Wat lukt er wel en wat lukt er niet?

Wat wel lukt is eigenlijk alles wat wij horen te doen. Wat nu momenteel helaas niet gaat is het contact met de patiënten. Om de veiligheid van iedereen op de afdeling te kunnen waarborgen, is het voor ons momenteel niet mogelijk om in contact te hebben met onze patiënten. Dit maakt het voor ons als voedingsassistenten lastiger om ons werk optimaal te kunnen verrichten.
  • Wat doet het met je om nu te werken? Hoe voel je je?

Ik vind het erg belangrijk om nu te kunnen werken en zo patiënten te kunnen helpen. Ik ben er trots op om in de zorg te werken en deze situatie verandert dat uiteraard niet. Soms is het te druk op de afdeling en moeten wij alles uit de kast halen om de afdeling draaiende te houden, maar ik voel me vooralsnog goed.